knieklachten fysio groningen

– Diagnose van knieklachten
– Effectieve behandelingen
– Pré- en postoperatief
– Hulp bij revalidatie
– Voor sporters én niet-sporters

Wij helpen je snel van je knieklachten af.

Het hebben van knieklachten in welke vorm dan ook kunnen een hele beperking zijn in het dagelijks leven en/of een belasting zijn bij het sporten. Je wilt dan meestal maar één ding; zo snel mogelijk van je knieklachten af zijn.
 

Wat je beter niet kunt doen bij knieklachten.

Als je knieklachten hebt, in welke vorm dan ook, blijf er dan niet te lang mee doorlopen. Dit verergert de klachten vaak alleen nog maar meer.

Veel mensen denken ook dat rust de oplossing is bij knieklachten. Het verlicht de pijn wel over het algemeen maar is vaak van tijdelijke aard. Zodra je weer je dagelijkse dingen gaat doen en/of gaat sporten dan komen klachten toch veelal weer terug.
 

Wat kun je beter wél doen bij knieklachten?

Door naar een fysiotherapeut te gaan die gespecialiseerd is in knieklachten of door naar een erkend sportfysiotherapeut te gaan worden knieklachten sneller op de juiste manier aangepakt. Klachten zullen hierdoor sneller verdwijnen maar belangrijker nog, de kans dat klachten wegblijven wordt hierdoor ook aanzienlijk vergroot.
 

Wat het ‘Centrum voor Knieklachten’ voor jou kan betekenen.

Het Centrum voor Knieklachten is gespecialiseerd in knieklachten. Wij hebben jarenlange ervaring met allerlei knieklachten. Wij onderscheiden ons door eerst goed naar de oorzaak van de knieklachten te kijken.

Meteen een goede analyse van de klachten maken levert veel tijdswinst op. Hierna stellen we een behandelplan op gericht op de klacht. Vervolgens monitoren we het beloop en stellen we het behandelplan indien nodig bij. Met specifieke oefeningen kun je zelf werken aan een sneller herstel van je knieklachten.
 

Op welke manieren kom je bij het Centrum voor Knieklachten?

  1. Je ben naar het Centrum voor Knieklachten doorverwezen door huisarts of specialist.
  2. Je kunt ook zonder verwijzing, rechtstreeks bij ons terecht. Bel 050-549 86 21 of stuur een mail met je vraag of wanneer je een afspraak wilt maken.

 

Wat kun je verwachten als je naar het ‘Centrum voor Knieklachten’ gaat?

1. Intake
Je wilt van je knieklachten af dus heb je een afspraak gemaakt bij het Centrum voor Knieklachten. Na het noteren van je personalia houden we een intakegesprek. Dit is een erg belangrijk onderdeel van het onderzoek, hierin ligt namelijk belangrijke informatie verstopt over de oorzaak of het ontstaan van de klachten.

2. Onderzoek
Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd waarbij we de knie aan allerlei tests onderwerpen, eventueel aangevuld met een echografisch onderzoek. Als je het prettig vindt mag je tijdens het onderzoek een korte sportbroek aanhouden. Als er bijzonderheden zijn zullen we contact opnemen met je huisarts of specialist.

3. Diagnose
Na het onderzoek stellen we een diagnose waarvoor we vervolgens, samen met jou, een behandelplan opstellen.

4. Behandelplan
Dit zal veelal bestaan uit oefeningen maar ook aanpassingen van schoeisel, trainingsintensiteit of ondersteunden tape. Gedurende de revalidatie blijven we de knie en de vooruitgang monitoren en evalueren. Zodoende kunnen we indien nodig tijdig aanpassingen maken.

We bouwen de belasting langzaam op zodat de belastbaarheid van de knie zich aanpast en je weer je sport, werk of hobby kunt uitvoeren.
 

Veel sporters en niet-sporters zijn door onze aanpak van hun knieklachten af.

Veel sporters hebben door ons het sporten weer hervat en vele anderen doen hun dagelijkse bezigheden met meer gemak door onze therapie. Hierdoor scoorden wij in 2022 een 9,2 bij patiënttevredenheidsonderzoeken! Tevens heeft het Centrum voor Knieklachten een zeer laag behandelgemiddelde.
 

Wil jij snel herstellen van jouw specifieke knieklachten?

Bel voor meer informatie 050-549 86 21 of mail ons met jouw vraag of om een afspraak te maken. Ook als je nog aanvullende vragen hebt over de behandeling kun je die hier stellen.

Bel voor een orïenterend gesprek

050-549 86 21

Of wij nemen contact met u op:

6 + 13 =

Minder behandelingen nodig

Bij het Centrum voor Knieklachten heeft u minder behandelingen nodig dan bij de reguliere fysiotherapeut. Dat scheelt natuurlijk enorm in zorgkosten.